Over Archeos

In april 1990 hebben de oprichters, architect Chris Swaelens en bouwkundigtekenaar Rudy Naudts het architectenbureau Archeos opgestart.

Het doel was: het bevorderen van de uitoefening van het beroep van architect door het inrichten van een architectuur-studiebureau en designbureau met als opdracht:

  • Het plannen, bestuderen, uitvoeren en begeleiden van nieuwbouwprojecten en renovatie en/of restauratieprojecten, zowel in de private als de openbare sector.
  • Het uitvoeren van expertise- en landmetingsopdrachten.

Oorspronkelijk was het bureau gehuisvest op het gelijkvloers van een bel-etage in een buitenwijk van Lokeren. Het bureau van amper 25m2 was uitgerust met één bureau voor ontvangst, twee tekentafels, fax, afdrukapparatuur en één PC Macintosh II die enkel gebruikt werd voor administratie (brieven, lastenboeken, meetstaten,…)

Er was geen personeel in dienst en er waren tussen de 10 en 15 projecten in behandeling. Dit alles met inachtnamen van de deontologische regels van het beroep als architect.

Op minder dan één jaar was het aantal opdrachten verdubbeld en was er nood aan bijkomend architect, personeel en ruimte. Na overleg werd in januari 1991 beslist om ar. Lucas Bauwens aan te stellen als 2e architect – zaakvoerder van het bureau. Kort daarop werden er twee tekenaars aangeworven. Bij gebrek aan ruimte is het bureau kort daarop verhuisd naar een kantoorgebouw in Zele met een oppervlakte van 120m2 bestaande uit receptie, sanitair, vergaderzaal, rekenbureau en twee bureau’s voor de architecten.

Momenteel worden er per jaar een 50-tal projecten behandeld, overwegend nieuwbouw eengezinswoningen, appartementsgebouwen, maar ook kantoren, industriële gebouwen, verbouwingen en restauraties van winkels en gebouwen voor de horeca.

Ondertussen zijn er nog enkele stagiairs-architecten in dienst geweest.

Juridische structuur

Archeos is een besloten venootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht op 2 april 1990.

Geef een reactie